Chokoladetærte m. Rabarbermousse overtrukket m. Ganache

Så! Har lovet flere opskriften på denne skønne kage. Den var MUMS

Choko-tærtebund

  • 60 g smør
  • 40 g flormelis
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel
  • 10 g kakaopulver
  • Et nip salt

Alle ingredienser røres sammen og samles i en klump, pakkes i film og mindst 30 min. Derefter rulles dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til det passer i en tærteform. Når dejen er i formen stikkes der huller i dejen med en gaffel.

I ovnen 10 minutter. 180 grader varmluft.

Sættes derefter i køleskab til næste dag.

Rabarber-kompot

200 g rabarber

0.5 dl vand

1 vaniljestang

30 g rørsukker

Rens og skær rabarber i ca. 2 cm stykker. Kom dem i en gryde sammen med vand, sukker og den tomme vaniljestang. Kog det op, så rabarberne bliver til mos. Blend det yderligere med en stavblender.

Sættes på køl til næste dag.

Mascarponecreme

125 g mascarpone

1,67 dl fløde

2 spsk flormelis

Kom mascarpone, fløde og flormelis i en skål, og pisk det hele sammen til en ensartet creme.
Pas på ikke at piske for længe, så skiller det, når du røre frugten i. Den skal være lidt tykkere end en flødeskum.

Vend derefter forsigtig rabarberkompotten i til cremen virker jævn. Her kan man evt. også nøjes med saften derfra, hvis man ikke bryder sig om konsistensen af rabarber.

Sæt på køl i min. 1 time.

Ganache

100 g mørk chokolade 70 %

1,5 dl. fløde

1,5 spsk flormelis

Smelt ckoladen over vandbad. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål. Når chokoladen er smeltet vendes den forsigtigt i flødeskummet. Når den er jævn fordeles dem pænt på tærten. Sæt igen tærten på køl og lige inden servering pyntes med friske rabarber og flormelis.

Som note kan siges, at jeg lavede den over 2 dage, men kan sagtens laves på 1 dag, hvis man starter tidligt på dagen, idet køle ned delen er vigtig.

Bon Appetit!

 

4 comments / Add your comment below

Skriv et svar