Oreo-cheesecake med chokolademousse

Igår var vi til Skt. Hans hygge hos nogle venner. Vi ville ha’ grillet, men her i Sydvestjylland regnede og blæste det. Så vi blev enige om, at de lavede hovedretten og vi tog dessert med.

Manden min elsker min oreo-cheesecake, så valgte, at jeg ville lave den.

Her er opskriften:

Ingredienser

BUND – lavede jeg dagen i forvejen

  • 350 g Oreo-kiks
  • 100 g smør

Smelt smørret. Kør kiks til grov pulver i en stavblender. Bland smør og kiks. Tryk massen ud i en springform med film i bunden, så den slipper let (ø ca. 24 cm).

CREME – lavede jeg dagen i forvejen

  • 200 g Philadelphia Original
  • 2 dl flormelis
  • 2 dl piskefløde
  • 1 skwis citronsaft

Pisk Philadelphia og flormelis til en cremet masse i en skål og pisk fløden stiv i en anden, Vend derefter fløden i den anden masse. Smør cremen ud på bunden og sæt den på køl natten over.

CHOKOLADEMOUSSE

  • 1 brev Dr. Oetker Chokolademousse – følg anvisningen på pakken

Følg anvisningen på brevet med chokolademousse. Fordel cremen på kagen og kom kagen i fryseren i en time. Tag derefter kagen ud af springformen og på et lagkagefad. Pynt derefter.

TOPPING/PYNT

  • 2 dl piskefløde
  • 3 Oreos – delte dem i halve og stak dem ned i kagen
  • hindbær
  • blåbær
  • brombær

I bund og grund kan man jo bruge al slags frugt. Det syrlige i frugten er godt, idet kagen i sig selv er meget sød.

Tror sagtens at man kan lave hele kagen på kort tid. Jeg vil bare sikre mig, at den satte sig ordentligt.

Bon Appetit

Skriv et svar